HAKKIMIZDA

Bahadın Yaşlanma Vakfı, Kasabamız Bahadın’da giderek artan yaşlı nüfusla birlikte, bakım çalışmalarını sosyal, kültürel ve bilimsel temele dayanarak yapmaktadır. Kasaba’nın nüfusu yaklaşık iki bin kişi kadar olup, yaz döneminde bu rakam altı bin kadar yükselmektedir. Avrupa’ya fazla göç veren kasabalarımızdan biridir. Göç nedeniyle vakfımız yurtiçinde olduğu gibi Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde de yaşlılara yönelik bilgilendirme günleri yapmakta ve Avrupa’daki kurum, kuruluş, üniversitelerle yaşlılık konusunda akademik çalışmalar ve projeler geliştirmektedir. Merkezimiz yerli-yabancı birçok doktora öğrencisine eğitim çalışmalarında misafirlik etmektedir. Merkezimiz, Bahadın Yaşlanma Vakfı’na bağlı olup, vakfımızın çıkarmış olduğu derginin her sayısı yaşlılık alanında farklı bir konuyu işlemekte ve Avrupa ülkelerinde de takip edilmektedir. Vakfımıza yurtdışındaki iş verenler tarafından büyük finans desteği sunulmaktadır. Bahadın Yaşlı Bakım Merkezi, Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı bir belde olan Bahadın’da bulunmaktadır.